torsdag 1 december 2011

Styrkan sitter inuti - på riktigt!


Add Gender är nu sprickfärdiga av stolthet när vi kan meddela att barnboken "Styrkan sitter inuti" om Anna Andersson Utter nu är skriven och illustrationerna är klara. Imorgon har vi vårt första möte med layoutaren för att börja arbetet med att pussla ihop den till en riktig bok. Bokens syfte är att inspirera unga att välja en karriär i skogsbranschen genom att visa Annas passion för sitt yrke. När Add Gender gjorde research inför ett uppdrag för SkogsElmia såg vi att rekrytering är en av de största utmaningarna för skogsbranschen framöver. Dessutom är branschen idag kraftig överrepresenterad av män. Det vill vi försöka ändra på.

Det hade aldrig gått att ro det här projektet i hamn utan våra fina sponsorer som tycker att frågan är så viktig att de valt att generöst gå in och stötta oss ekonomiskt. Add Gender projektleder "Styrkan sitter inuti" pro bono som en del av vårt CSR arbete men utan sponsorerna hade det inte blivit någon bok.

Våra sponsorer är: John Deere, Elmia Wood, Allan Bruks AB, Gunnebo Industrier, Skogstekniska klustret, AB Karl Hedin och Norra Skogsägarna. TACK!



Tack fantastiska Stina Durgé på Lou Kelly Productions som gjort illustrationerna!
Tack korrekturläsarna Gabriele och Karin för era smarta kommentarer!
Tack Anna Andersson Utter för att du bidrog med din berättelse!


Boken kommer att kosta 50 kronor och vinsten kommer att gå till välgörenhet. Den kommer att gå att köpa någon gång i början av nästa år.

Vill ni recensera den eller skriva om den? Hör av er till jenny.claesson@addgender.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar